Slaapkamer

Afbeelding met dank aan Flickr

Maximusmeubelen.nl, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

https://www.Maximusmeubelen.nl - info [APENSTAART] Maximusmeubelen.nl

Persoonsgegevens die wij verwerken

Maximusmeubelen.nl verwerkt voor zover wij weten geen persoonsgegevens omdat op onze site geen persoonsgegevens achter gelaten kunnen worden. Ook gebruiken we geen social media plugins. Als u er van overtuigd bent dat wij toch zonder toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld, neem dan contact met ons op via info[APENSTAART]Maximusmeubelen.nl, dan nemen wij maatregelen.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info[APENSTAART]Maximusmeubelen.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Maximusmeubelen.nl verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

- Maximusmeubelen.nl analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.

Geautomatiseerde besluitvorming

Maximusmeubelen.nl neemt voor zover wij weten geen op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Maximusmeubelen.nl) tussen zit. Maximusmeubelen.nl gebruikt de volgende computerprogramma's of -systemen:

Joomla

Mocht u de indruk hebben dat hier toch gebruik van gemaakt raden wij u aan ons te mailen op info[APENSTAART]Maximusmeubelen.nl .

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Maximusmeubelen.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. In principe verwerken wij geen persoonsgegevens. 

Delen van persoonsgegevens met derden

Maximusmeubelen.nl verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Maximusmeubelen.nl blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Maximusmeubelen.nl gebruikt  technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Maximusmeubelen.nl en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info[APENSTAART]Maximusmeubelen.nl.

Maximusmeubelen.nl wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Maximusmeubelen.nl neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info[APENSTAART]Maximusmeubelen.nl

 

 

Vintage meubels zijn tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest, en zijn te verkrijgen in vele stijlen, vormen en maten. Dit artikel vertelt je alles over deze stijl, en geeft daarnaast enkele leuke ideetjes weg!

Wat is Vintage?

Volgens het woordenboek is vintage een chique woord voor tweedehands, welke tevens ook in de modewereld veel gebruikt wordt. Het woord zelf vindt zijn oorsprong in het Franse woord voor wijn: een ´vintner´ betekent hier een wijnmaker, en door het verwijderen van de t en het toevoegen van het Engelse woord ´age´ ontstond de tegenwoordig zeer hippe term vintage. Daar een wijn een product is wat gelinkt is aan een specifiek jaar en een specifieke streek, geeft deze betekenis dezelfde kentering aan het woord vintage wat de tegenwoordig kennen.

Qua meubelen betekent het label ´vintage´ in de regel dat het product er één is uit vroeger tijden: de benaming ´retro´ wordt hiervoor ook met regelmaat gebruikt. Kortgezegd is de vintage-meubel dus in essentie een product wat gemaakt is in vroeger tijden, en hierdoor een stukje geschiedenis met zich meedraagt.

Bekende Voorbeelden

Voorbeelden van vintage-meubels welke iedereen wel kent stammen uit verschillende tijdperken, al hebben de meeste vintage-meubels die tegenwoordig nog te zien zijn ´bouwjaren´ tussen de jaren ´20 en de jaren ´80 van de vorige eeuw.

Een voorbeeld van een product wat verder teruggaat in het verleden is de chaise longue: deze chique langgerekte stoel was in de tijd van Lodewijk XV erg populair bij de adel, en is vandaag de dag nog altijd te verkrijgen in alle prijsklassen. Producten uit recentere jaren welke nog steeds veel bekendheid genieten zijn onder meer de draaibare Ball Chair van de Finse ontwerper Eero Aarnio uit 1966 en de Barcelona Chair van Mies van der Rohe uit 1929.

Waar te Koop?

Het woord vintage wordt met verve gebruikt voor marketingdoeleinden, en lang niet alle meubels welke worden aangeduid als vintage zijn tegenwoordig nog origineel: vele replica´s worden gereproduceerd, en soms ook in een modern jasje gegoten. Wanneer je een echt vintage product wilt aanschaffen welke ook nog betaalbaar is, heb je in één van de vele kringloopwinkels die Nederland rijk is. Vele vintageklassiekers worden zoals gezegd dus opnieuw in productie genomen, en het aanschaffen van een splinternieuw product in een vintage jasje is tegenwoordig mogelijk in winkels van Ikea tot aan retailers in de duurdere prijsklasse. Wanneer je het belangrijk vindt dat je toekomstige meubel origineel vintage is, let dan altijd op een aantal punten, om nog zo lang mogelijk plezier te hebben van je aankoop.

Tot Slot

 Enthousiast geworden over vintage meubels? Houd MaximusMeubelen.nl dan in de gaten voor de nieuwste trends en leukste feitjes op het gebied van meubels, wonen en interieur!